Vëllime poetike

Vëllime poetike

Kalldërma

Origjinaliteti i poezisë dhe mesazhi poetik
për Tyran Prizren Spahiu

Lexuesi i ndjeshëm ngazëllehet duke lexuar, lexuar poetin Tyran Prizren SPAHIU, guximi i tij lirik shtjellohet drejt thellësive të poetikës kohore. Lirizmi me metaforën e kursyer duke mos qenë binjakë, kthjellohen dhe vishen me tisin e optimizmit duke kërkuar pak qiell të kaltër në                               vranësirat e tranzicionit shoqëror shqiptar. Dhuntitë e tij poetike lindur dhe ndërthurur me optimizmin shqiptar, brenda me mirësinë, dashurinë, sinqeritetin dhe mjeshtërinë e thurjes së vargjeve të ndjera, plot mesazhe njerëzore të avancuara për kohën, duket se vazhdon me këmbëngulje zbërthimin e enigmës së bukurisë shpirtërore kosovare. Shpesh rebelizmi ndaj fenomeneve antishqiptare ngrihet si flamuri ndezur nga zëri i shqetësimit poetik të Tyranit për të mbajtur lart shpresën patriotike. Poeti Tyran Prizren Spahiu ngelet cilësori caktor i shqetësimit shoqëror patriotik nën peshën e madhe kohore të zhvillimit shoqëror, për ëndrra dhe shpresë, shpesh me nuanca migjeniane nga korektësia për të mos u shkëptur nga realiteti, ku poeti hap *-dritaren e zjarrit*- . Suksese poet i dhimbjes shoqërore kosovare.
Rrebeli

Autori ;  Niko GJIRITI – Rrebeli     

    

Kategoria

IMAGE Ikonë
E martë, 14 Dhjetor 2021
Nga Vasil TABAKU NJË PËRMENDORE POETIKE ME VLERA UNIKALE Shënimë rreth Antologjisë Poetike IKONË të autorit  Tyran Prizren Spahiu Pa... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Shqipnjë
E martë, 14 Dhjetor 2021
Ju keni lakimin e emrit, zgjedhimin e foljeve, figurat magjike letrare te vendosura në një pentagram të poezive konkuruese, që ti ka enda ti... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Shkronjëtari
E martë, 14 Dhjetor 2021
Lum ajo nënë që ju ka lindur! Muhamet Mehmeti-Eskilstuna, Sweden   Çdo njeri në jetë përdor armën e tij më të suksesshëm. Ju poet keni... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Learn your dream
E martë, 14 Dhjetor 2021
LEARN YOUR DREAM LANGUAGE                I gathered information for this book from different sources. Many people have helped me in... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Siluetë
E hanë, 08 Nëntor 2021
Mendime! Para një jave, miku im, prozatori dhe poeti shumë i njohur dhe tejet i vlerësuar në të gjitha trevat shqipfolëse dhe me gjërë, më... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Vërtet ndodhi!
E hanë, 08 Nëntor 2021
PARATHËNIE Vëzhgimi i Romanit të pestë “VËRTET NDODHI! “ të shkrimtarit Tyran Prizren Spahiu.   Trendet në letërsinë botërore, tema e... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE