Vëllime poetike

Vëllime poetike

Kalorësi

Shoh një Ikonë të gjallë, të mendimit të gjallë që sëmbon e lulëzon. Shoh portretin e mendimtarit që përlotur këndon. Jam aty, n'atelien e poetit; ku dhëmbja dhe dashuria kulmojnë. Është një çast lodhje dëshpërimi që ndienjat më trazon. Mendoj se në përlotjen time, është poeti që edhe qan, edhe këndon,Tyrani. Të përshëndes e të falënderoj për emocionet që më dhurove.

            Tyran Prizren Spahiu, ka ngritur nje obelisk shkronjash me fjalën e vet. E ka ngritur, duke ngritur obeliskun e vetë me thjeshtësinë e madhështine që vjen nga ndërgjegja e poetit e mjeshtrine skalitese te fjales se bukur shqipe, kah i vjen frymezimi bohemit. Mjafton fjala e poetes se do me duhet te perseris fjalet e saj. Urime Tyran! E them me gjithe forcen e shpirtit.

Shoh një ikonë të gjallë të mendimit të gjallë që sëmbon e lulëzon. Shoh portretin e mendimtarit që përlotur këndon. Jam aty, n'atelien e poetit; ku dhëmbja dhe dashuria kulmojnë. Është një çast lodhje dëshpërimi që ndienjat më trazon. Mendoj se në përlotjen time, është poeti që edhe qan, edhe këndon,Tyrani. Të përshëndes e të falënderoj për emocionet që më dhurove.

Pak a shumë njoh stilin tënd që nuk është i vështirë të shkruhet në çdo gjuhë, se ti i dashur mik eksploron në veçoritë e gjuhës tonë të bukur, duke krijuar lehtësira të përshtatjes idiomatike me çdo gjuhë, sidomos në anglisht.Të përshëndes e uroj të eksplorojë; të ndezë e të paqësoj botën fryma jote poetike. Janë thjesht mendimet e mija, përceptimet e mija, nisur nga ndiesitë qð më fal çdo varg joti, Tyran Prizren Spahiu.Është fryma e këndvështrimi juaj universal që më frymëzojnë të shkruaj këto rreshta. Poezia jote nis si një bisedë rreth oxhakut me miq shumë në odën e mbushur me tym duhani. Fjala jote është fjala e plakut, që ndez muhabetin e trazon zjarrin te carani. Në fund të odës me mashë në dorë, u

 

ndez cigaret Ilmi Cani. E pastaj, ndizet e ndizet kuvendi i i odës. Në ngjizjen e pjekjen e metaforës, kjo është fuqia e madhështia e mendimit tënd.

E lexova me zë, ndonëse, nuk interpretoj dot më. E ndieva emocionin që të fal lirizmi e lirshmëria e shpalosjes së ndienjës me fjalë. Shenjtërimi i fjalës që vjen poetëve.

Dritë e kallur, pashueshmërisht në jetë të jetëve. Vet poezia jote është një shkollë e mirfilltë poetike. Faleminderit Tyran Prizren Spahiu,për emocionet që më dhuruat!

Po te ndjek me kënaqësi e vemendje; si autorin e riatdhesimit të ëndrrës sime. Po të ndjek me kënaqësi se flet e vepron si artist; si artisti atdhetar, që nuk vdes por jeton të përjetësojë qenësinë e maleve Ballkan, maleve pellazge që lartohen e begatohen shqip. Po të ndjek si admirues i vagut tënd; si shkrim ndienjash, në relieve shkronjash.

Shpirrdhemburi poet; Ne zjarr të dashurisë së madhe, Jo ne sallone zonjash.

Te ndjek e të kërkoj si poetin e Korabit e Sharrit. Me admirimin për artin e lartë për qenësinë e shqiptarit. Të ndjek e të kerkoj si poetin që di ta përlotë fjalën. Qe di të ngrejë njeriun e të ndezë zjarrin. Të ngrejë njeriun e të ndezë luftëtarin.

O luftëtar i ndezur, që për zjarr kë fjalën...

Ilmi Cani-Tiranë

Prof. Tyran Prizren Spahiu

                                                                 

KALORËSI

Vargje poetike  XVI

 Redaktoi: Prof Ajhan Celina

 Recensent: Ilmi Cani-Tiranë

 Realizimi kompjuterik: Teuta Spahiu

Graphic design:  Jeton Spahiu

Prof. Tyran   Prizren Spahiu

KALORËSI

VARGJE POETIKE XVI

“fidani”

Kosovë

2020

 

 

 

Kategoria

IMAGE Learn your dream
E martë, 14 Dhjetor 2021
LEARN YOUR DREAM LANGUAGE                I gathered information for this book from different sources. Many people have helped me in... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Siluetë
E hanë, 08 Nëntor 2021
Mendime! Para një jave, miku im, prozatori dhe poeti shumë i njohur dhe tejet i vlerësuar në të gjitha trevat shqipfolëse dhe me gjërë, më... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Vërtet ndodhi!
E hanë, 08 Nëntor 2021
PARATHËNIE Vëzhgimi i Romanit të pestë “VËRTET NDODHI! “ të shkrimtarit Tyran Prizren Spahiu.   Trendet në letërsinë botërore, tema e... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Ikonë
E martë, 14 Dhjetor 2021
Nga Vasil TABAKU NJË PËRMENDORE POETIKE ME VLERA UNIKALE Shënimë rreth Antologjisë Poetike IKONË të autorit  Tyran Prizren Spahiu Pa... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Shqipnjë
E martë, 14 Dhjetor 2021
Ju keni lakimin e emrit, zgjedhimin e foljeve, figurat magjike letrare te vendosura në një pentagram të poezive konkuruese, që ti ka enda ti... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Shkronjëtari
E martë, 14 Dhjetor 2021
Lum ajo nënë që ju ka lindur! Muhamet Mehmeti-Eskilstuna, Sweden   Çdo njeri në jetë përdor armën e tij më të suksesshëm. Ju poet keni... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE